web analytics

In 1938 vlucht Lise Meitner, een Joodse
natuurkundige, met hulp van de Groningse
hoogleraar Dirk Coster uit Nazi-Duitsland
naar Nederland.
Lise Meitner stond op het punt om, samen
met de Duitse chemicus Otto Hahn,
kernsplitsing te ontdekken; de basis voor
de ontwikkeling van kernenergie maar ook
voor die van de atoombom.
We maken de angstige vlucht van Lise
mee, we horen over de Emslandkampen,
we horen over de onwil van Nederland om
Joodse vluchtelingen op te nemen. We zien
de innerlijke strijd van Lise Meitner die haar
land wil ontvluchten en toch ook weer niet.
We worden geconfronteerd met de vragen
van Dirk Coster achteraf: heb ik genoeg
gedaan tegen de Nazi’s? Heb ik genoeg
gedaan voor mensen die het minder goed
getroffen hebben dan ik?
We zien na de oorlog Lise Meitner
worstelen met het idee dat kernsplijting
heeft geleid tot de atoombom waarmee de
mensheid zichzelf kan vernietigen.
En door alles heen speelt steeds weer de
tegenstelling tussen vrijheid en onvrijheid.

 

 

 

Goudmerels

Informatie en reserveringen:
www.theaterwerkplaatshethek.nl

Lise Meitner: Marjan Zwiers
Dirk Coster:  Jan Roelofs
Otto Hahn:  Ton Koster
Grenswacht: Koos Wielaert
Kampbewaakster
Miep Coster: Christa Verkaik
Regie:  Peter van Kruining
Licht en geluid:  Jasper Doorten
Produktie:  Dick Hovius

In Memorian

In Memoriam Wij kregen het bericht dat Marjan Zwiers afgelopen maandag na een kort ziekbed is overleden. Marjan heeft vele jaren bij onze toneelclub TO gespeeld. Zij had vaak de vrouwelijke hoofdrol in de stukken en speelde deze met verve! Cretien Schouteten, de...

Improvisatiecursus uitgesteld tot begin 2023 ! Vanwege te weinig aanmeldingen kan de improvisatiecursus voor beginners helaas niet starten op 3 oktober!   Als we genoeg aanmeldingen hebben starten we in januari 2023 alsnog dus geef je alvast op!  reageer via mail...

Improvisatiecursus voor beginners 2022/2023

Eindelijk mogen we dan weer... Begin 2023 start de improvisatiecursus voor beginners in samenwerking met Leshuis van het Noorden ( Lisanne Eshuis) weer! Lisanne neemt het stokje over van Anita Ros Door de corona kon deze het afgelopen jaar niet doorgaan. De cursus...

Goudmerels

In 1938 vlucht Lise Meitner, een Joodsenatuurkundige, met hulp van de Groningsehoogleraar Dirk Coster uit Nazi-Duitslandnaar Nederland.Lise Meitner stond op het punt om, samenmet de Duitse chemicus Otto Hahn,kernsplitsing te ontdekken; de basis voorde ontwikkeling van...

Improvisatie beginners 2020/2021

We starten zodra het kan en mag volgens de coronaregels Start in januari. Blok 1; maandag 4, 11, 18 , 25 januari en 1 februari. Door Denise Beekman Blok 2; maandag 8, 15 februari  ( 22febr = voorjaarsvakantie), 1, 8 en 15 maart Anita Blok 3: maandag 22, 29...

Improvisatiecursus beginners 2019

Hallo toneel- en improvisatie liefhebbers!   Vanaf oktober organiseren we weer een improvisatiecursus samen met het Rostheater net als vorig jaar De  datum volgt nog. Er zullen 2 a 3 blokken van  5 lessen zijn die worden gegeven door verschillende docenten Dit...

Improvisatiecursus start 21 november 2018

Improvisatiecursus volwassen beginners De Stichting Theaterwerkplaats Het Hek en de Ros Theater- en musicalschool Drenthe hebben het initiatief genomen gezamenlijk een cursus improvisatietoneel voor volwassen beginners op te zetten. Het Ros Theater en ‘Het Hek’ willen...

Cursus Improvisatie/Theatersport voor Beginners

Hallo Toneel en Theaterliefhebbers! Nog dit najaar willen we van start gaan met een cursus improvisatie/theatersport. Dit zal zijn op de woensdagavond vanaf 20.00 bij Podium Zuidhaege in samenwerking met Anita Ros. Nieuw is dat we de cursus in  een aantal blokken van...